Я, ТЫ, МЫ – РАВНЫ (ES, TU, MĒS – VIENLĪDZĪGI). Zirgu pasts

20/07/2020
When:
08/08/2020 @ 21:00 – 22:00
2020-08-08T21:00:00+03:00
2020-08-08T22:00:00+03:00
Where:
Zirgu pasts
Dzirnavu iela 46
Riga
Latvia-1010
Cost:
12–24 EUR

Izrādē “Я, ТЫ, МЫ – РАВНЫ” (ES, TU, MĒS – VIENLĪDZĪGI) aplūkota tēma, vai mēs varam būt brīvi pasaulē, kuru veidojam mēs paši. Izrāde ir horeogrāfes Karīnas Lapšinas diplomdarbs, absolvējot Latvijas Kultūras akadēmijas Audiovizuālās un skatuves mākslas maģistrantūru. Tā top sadarbībā ar dejotājām Sabīni Neilandi, Līgu Ūbeli, Arinu Buboviču un grupu “Carnival Youth” un tās dalībniekiem Edgaru Kauperu, Robertu Vanagu, Emīlu Kauperu un Kristiānu Kosīti. Pie izrādes koncepcijas strādā arī mākslinieces scenogrāfes Diāna Sutugina un Kristina Rezvohh, dramaturgs Didzis Ruicēns un fotogrāfe Elvīra Blumfelde.

Horeogrāfe Karīna Lapšina par izrādi: “Mamma man stāstīja, ka bērnībā biju mierīgs bērns un vienmēr vēroju apkārt notiekošo, skatoties pa logu. Varbūt mans pieskāriens ar skatienu apkārtējai pasaulei ir iemesls tam, kāpēc es sevī cenšos satilpināt visu pasauli, kurai reiz esmu pieskārusies. Es meklēju ceļu, kā identificēties ar visu pasauli, nevis būt tikai pašai, jo dažreiz šķiet, ka ar mani vienu ir par maz. Bet nē – ar to ir pietiekami.”

Karīnas Lapšinas pieredzē jau ir divas laikmetīgās dejas un mūzikas izrādes “Bez piecām minūtēm decembris” un “Viņš Viņu – Viņa Viņu”, kas veidotas, sadarbojoties ar mūziķiem Intaru Busuli, Ralfu Eilandu un grupu “The Coco’n’uts”, kā arī tibetiešu izcelsmes horeogrāfu Cairanu Rencinu.

Izrāde piemērota skatītājiem no 16 gadu vecuma.

Atbalsta: Latvijas Kultūras akdēmija, Valsts Kultūrkapitāla fonds, Rīgas Dome un “Mix Max”.

 

Komentāri

Komentēt

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.